Water massage

Waterheling met Louise – voor fysiek en innerlijk welzijn

In het warme aquawellness bad van Centre du Lac in Pijnacker geef ik je een helende watermassage. Dat doe ik als een dans, vloeiend, door een serie van bewuste bewegingen met dynamische en koesterende momenten. De sessies zijn 1 op 1, zodat het hele bad, gevoelsmatig voor jou is en ik met mijn hele aandacht bij jou ben.

Tijdens de hele sessie lig je, ondersteund door drijfbandjes aan je benen, horizontaal in het water, waarbij ik je hoofd en nek ondersteun. Zo kan je het maximale effect van gedragen worden ervaren. Met je ogen dicht (als je dat wilt) laat je je wiegen en voortbewegen door het water. Ik blijf zelf staan in het bad, en zorg ervoor dat jouw gezicht, neus en mond aldoor boven water blijven, zodat je op een natuurlijke manier kunt blijven ademen.

Watermassage Louise Tuin Fotografie: Esther de Cuijper Sauna Centre Du Lac Zoetermeer

Zelf hoef je niks te doen. De massagebewegingen, die ik maak door jou door het water te bewegen, zijn gebaseerd op de Shiatsu-leer. Ze zorgen voor strekking, uitlijning en lengte van je wervelkolom. Het warme water voegt warmte, geborgenheid en fluïditeit toe, zodat je zowel mentaal als fysiek makkelijker spanning kan loslaten en kan laten stromen wat vast zat. Door de bewuste afwisseling tussen dynamische bewegingen en momenten van rust, kan je precies de stroming en heelwording ontvangen, die jij op dat moment nodig hebt.

Watermassage Louise Tuin Fotografie: Esther de Cuijper Sauna Centre Du Lac Zoetermeer

Zo zijn de effecten van de dans voor iedereen uniek, en elke keer weer anders. De ervaring kan vooral fysiek ontspannend zijn, of juist helend op mentaal en emotioneel gebied. 

Voor wie is een waterheling geschikt?

Mensen die affiniteit hebben met water zullen zeker genieten, maar ook zonder die affiniteit heb je veel profijt van een waterheling. Het is een krachtige manier om uit je hoofd en in je hart te komen, bij jouw pure essentie. Niets hoeven, alleen zijn, gedragen en bewogen worden. 

Je kunt de waterheling zien als cadeau, een traktatie voor jezelf of voor iemand anders. 

Mensen met fysieke klachten hebben baat bij waterheling, of het nu gaat om spierspanning, hoofdpijn, druk op de borst of andere klachten, omdat het lichaam ‘op slot’ zit.

Maar ook bij stress, emotionele klachten, zorgen en trauma-gerelateerde klachten kan de sessie zorgen voor verlichting, koestering en heling. De sessies zijn zo mild en speels, dat ze ook voor zwangere vrouwen en kinderen geschikt zijn. 

Heb je nog vragen? Ik beantwoord ze graag!

Watermassage Louise Tuin Fotografie: Esther de Cuijper Sauna Centre Du Lac Zoetermeer

Praktische dingen

Een sessie duurt 45 minuten in het water. We ontmoeten elkaar bij Centre du Lac in Pijnacker, 20 minuten voor de sessie. Na de sessie kun je douchen in de faciliteiten van Centre du Lac. Er is ruimte voor bespreking en vragen, telefonisch voor en na de sessie. Omdat de effecten blijven doorwerken bied ik ook (graag) een traject van 3 sessies aan.